Visszahívjuk

Blog

Amikor bolha van a lakásban

A legtöbben – amikor észreveszik, hogy bolha jutott a lakásukba – azonnal magukban keresik a hibát, az okot, pedig ilyenkor nem az a legfontosabb, hanem az, hogy minél hamarabb megszabadulj tőle. De hogyan került oda, és mi a teendőd? Ebben a cikkben elmondjuk.

Tovább

A betegséget terjesztő csótányok

Undorodsz tőlük, félelmetesek. Egyáltalán nem szeretnéd őket a házadban látni, mert betegségeket is terjesztenek: legalább is ezt gondolod a csótányokról, és részben igazad van. De terjesztenek-e betegséget a csótányok, és mit kell tenned pontosan? Ebben a cikkben megtudod (és meglepő lesz)

Tovább

Egy ágyban az ellenséggel: az ágyi poloska (2. rész)

Nemrég írtunk egy bejegyzést azért, hogy a lehető legjobban megismerjük az ellenségünket, az ágyi poloskát. Abból kiderült, hogy mely színeket kedvelik és melyeket nem, megcsípi-e a kutyádat, és az is, hogy mennyire félős. Van még pár dolog, amit érdemes róla tudni, ebből a cikkből megtudod.

Tovább

Egy ágyban az ellenséggel: az ágyi poloska

Lehet, hogy az ágyi poloska csak egy aprócska rovarnak tűnik, de sokkal több ennél. Undorító, mert beköltözik az ágyadba, veled él, te pedig az ürülékében, és a levetett kitinpáncéljában alszol, miközben a véreddel lakmározik minden éjjel. Ha már egy ágyban vagy az ellenséggel ismerd meg.

Tovább

Haszontalan megelőzési tippek ágyi poloska ellen

Nem sok undorítóbb élőlény van mint az az ágyi poloska, aki éjszaka előmászik a rejtekhelyéről (ami leginkább az ágyad, vagy az ágyad környéke) és amíg te alszol, ő nyugodtan lakmározik belőled. Egy ágyi poloska akár 5-10 percig is szívogathatja a véredet, aztán legtöbbször odakakil az ágyadba, levedli a régi gúnyáját, és elbújik. Hogy aztán te másnap reggel viszkess, és bogárkaki között kelj. De mit lehet tenni ellene? Íme haszontalan megelőzési tippek.

Tovább

Így előzd meg a csótányinváziót

Ha egyetlen csótány is megjelent a lakásodban, a házadban, üzletedben, éttermedben, onnantól arra kell számítanod, hogy rengeteg érkezik még, ezért mindenképpen szakértőhöz kell fordulnod. Ám vannak arra (jól, vagy kevésbé bevált) trükkök, hogyan tartsd távol a csótányt magadtól. Mondunk is párat.

Tovább

Tények és tévhitek a csótányokról

Bár utáljuk, és undorodunk tőlük (sőt, betegségeket is terjesztenek) ettől még izgalmas és érdekes rovarok a csótányok, akiket megszámlálhatatlan mítosz, és tévhit vesz körül. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány egészen furcsa tévhitet a csótányokról.

Tovább

Nem működő házi praktikák hangya ellen

Képzeld el, hogy azt veszed észre a lakásodban, hogy egy (vagy több) hangya mászik a fotelen, a földön, vagy éppen a konyhaszekrényeden, esetleg éppen egy nagyobb morzsát cipel a hátán. A legtöbb ember ilyenkor azonnal megöli szegényt, és pillanatokon belül megGooglezza mit lehet tenni a hangyák ellen. Kap is néhány házi praktikát, ami garantáltan nem működik. Elmondjuk mit ne tegyél a hangya ellen.

Tovább

Hat fura tény a hangyáról

Valószínű, hogy a földünk egyik leggyakoribb kártevői a hangyák. Rengetegen vannak, szinte hetente fedeznek fel egy új fajt - a tudomány mai állása szerint nagyjából 10 000 fajta hangya van –mindemellett különleges lények. Összegyűjtöttünk neked hat nagyon érdekes – olyan – tényt a hangyáról, amit lehet, hogy eddig nem tudtál.

Tovább

Hihetetlen tények a csótányokról.

A legtöbb lakástulajdonos tisztában van a csótányok hátrányaival: undorítók, betegségeket terjesztenek, allergiás is lehetsz rájuk, és te magad nem fogod tudni kiirtani őket, de a maguk módján érdekes rovarok. Írunk neked néhány meglepő tényt a csótányokról.

Tovább

Mi csípett meg?

Képzeld el, hogy valamilyen rovarcsípéseket veszel észre magadon. Nem olyan nagy dolog ez, bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy megcsípi valami. Igazából nincs is nagy jelentősége, általában 1-2 nap alatt elmúlik. De mégis, mi csípett meg? Készítettünk egy tesztet, amiből kiderül, és azonnal megtudod, hogy mi az ami megcsípett.

Tovább

Bolha a cicádon, kutyádon

Ha a cicád, vagy a kutyád hirtelen vakarózni kezd, vagy láthatóan nyugtalanul oda-odakap (lehet, hogy harap, de az is lehet, hogy a mancsával) bizonyos testrészeihez, akkor valószínű, hogy bolhás lett. Azonnal cselekedned kell, mert a bolhák nem csak kellemetlenek, hanem nagyon gyorsan szaporodnak, ezért napról napra többen lesznek, ráadásul előbb utóbb téged is megtalálnak. Ebben a cikkben elmondjuk mit kell tenned, ha bolhás a kedvenced.

Tovább

Mit tegyél, ha megjelenik nálad az undorító csótány?

Képzeld el, hogy az egyik reggel a konyhába menet észreveszed, hogy egy undorító csótány szalad át a konyhán. Ez a jobbik eset, mert akár a nyakadba is pottyanhat a konyhaszekrényből, miközben a cukrodat teszed a kávédba. Mit tegyél ilyenkor? Mi a legjobb, amit egyáltalán tehetsz?

Tovább

5 teljesen felesleges házi praktika ágyi poloska ellen

Az ágyi poloska álmodban, éjjel szívogatja a véredet. Azért nem érzed, hogy éppen a véredet szívja, mert érzéstelenítőt is használ közben. Senki sem szeret házi poloskákkal együtt élni, ezért számtalan házi praktika létezik ágyi poloska ellen. Csakhogy egyik sem működik. Összeszedtük neked a legkedveltebb házi praktikákat.

Tovább

5 biztos jel, hogy ágyi poloskád van

Az ágyi poloska álmodban, éjjel szívogatja a véredet. Azért nem érzed, hogy éppen a véredet szívja, mert érzéstelenítőt is használ közben. Senki sem szeret házi poloskákkal együtt élni, ezért számtalan házi praktika létezik ágyi poloska ellen. Csakhogy egyik sem működik. Összeszedtük neked a legkedveltebb házi praktikákat.

Tovább

Tényleg túlélik a csótányok az atomháborút?

Biztosan te is hallottad már azt a pletykát, hogy ha holnap kitörne egy atomháború (vagy valahol atom robbanna), akkor a Földön élő összes faj kipusztulna, csak a csótányok élnék túl, dacolva a hőséggel, a radioaktív sugárzással, és azzal is, hogy mivel minden élőlény elpusztult, ők maradnak csak. Vajon mi ebből az igazság?

Tovább

Mit tegyél, ha megcsípett az ágyi poloska?

Ha még soha nem csípett meg téged ágyi poloska, akkor könnyen összetévesztheted a csípését a szúnyogéval, hiszen mindkettő csípés piros duzzanatot okoz, és viszket. Van azonban néhány különbség, amit vizsgálva kiderül, mi csípett meg, és ha ágyi poloska, akkor elmondjuk mit tehetsz ellene.

Tovább

Ismerd meg az ágyi poloskát!

Ha egyetlen szóval kellene jellemeznünk az ágyi poloskát, akkor azt mondanánk, hogy undorító. Ha több szóval is jellemezhetnénk, akkor azt mondanánk rá: kifejezetten undorító, olyan rovar, amivel soha, és semmilyen körülmények között nem akarsz találkozni, de fogsz. Elmondunk mindent az undorító ágyi poloskáról.

Tovább