Visszahívjuk

Blog

Elképesztő tények a csótányokról

Biztosan vannak olyan „elképesztő tények” a csótányokról amiket már hallottál. Például, hogy túlélik az atomot (igen is meg nem is), vagy, hogy eléldegélnek fej nélkül is. Éppen ezért ebben a cikkben nem ilyeneket írunk meg neked: biztos, hogy olyan érdekességekről olvashatsz, amiről eddig még nem tudtál. (Mondjuk kedvelni nem fogod a csótányokat a cikk után sem)

Tovább

Hihetetlen tények az ágyi poloskáról!

Biztosan tudod az ágyi poloskáról, hogy alvás közben táplálkoznak az emberek vérével, viszkető, vörös dudorokat okoz a csípésük, és nehéz megszabadulni tőlük. De ezeknek a bosszantó rovaroknak emellett rengeteg meglepő titkuk is van. Összeszedtünk neked néhány ágyi poloska tényt.

Tovább

Így előzd meg az ágyi poloskát!

Bármilyen furcsán is hangzik, az ágyi poloskának biztonságos és „szerető” közeg kell ahhoz, hogy jól érezze magát. Éppen ezért szeret az ágyadban lenni mert ott meleg van, nem zaklatod őt napközben, éjjel pedig feltálalod neki magad, hiszen te vagy a vacsorája. Az, hogy legyen házi poloskád, megelőzhető: mondunk néhány trükköt.

Tovább

Így tartsd távol a bolhákat

A bolhák nagyon régóta vannak jelen az életünkben, irritálva háziállatainkat és betörve otthonunkba. Okos kis bűnözők ők, akik szinte bárhol életben maradnak. Keveset esznek, csendesen mozognak, és különösen gyorsan szaporodnak. Ennyi rossz hír után van jó hírünk is: az, hogy vannak lépések, amelyeket megtehetsz a bolhamentes otthonodért. Ezeket mondjuk most el.

Tovább

Így kergetheted el az egeret!

Nincs könnyű dolgod akkor, ha beköltözött hozzád egy (igazából nagyon valószínű, hogy egyszerre több) egér, mert számtalan kellemetlenség mellett azzal is szembe kel nézned, hogy a hagyományos egércsapdák nem biztos, hogy hatékonyak lesznek ellene. De mit tehetsz pontosan, ha egér költözött hozzád? Mondjuk a házi praktikákat, amiket úgyis ki fogsz próbálni mielőtt kihívsz minket.

Tovább

6 döbbenetes tény az egérről!

Már az önmagában döbbenetes tény az egérről, hogy valószínűleg a világon a második legnagyobb egyedszámú emlősfaj, Ausztráliától Zimbabwéig bárhol előfordulhat. De ebben a cikkben még több döbbenetes tényt olvashatsz róla. Tudtad, például azt, hogy kommenzalista azaz asztaltársaságban él veled? Döbbenetes tények az egérről.

Tovább

Az ózongenerátor nem írtja ki az ágyi poloskát

Időről időre felreppen egy egy csodaszer vagy csodagép, olyan ami egyszerre irtja az ágyi poloskát, tisztítja a levegőt, olcsó, nem kell szakértelem használni, és még ki tudja milyen csoda tulajdonságai vannak. Most az a hír járja, hogy az ózongenerátor irtja az ágyi poloskát. Utánajártunk, hogy igaz-e?

Tovább

Amikor bolha van a lakásban

A legtöbben – amikor észreveszik, hogy bolha jutott a lakásukba – azonnal magukban keresik a hibát, az okot, pedig ilyenkor nem az a legfontosabb, hanem az, hogy minél hamarabb megszabadulj tőle. De hogyan került oda, és mi a teendőd? Ebben a cikkben elmondjuk.

Tovább

A betegséget terjesztő csótányok

Undorodsz tőlük, félelmetesek. Egyáltalán nem szeretnéd őket a házadban látni, mert betegségeket is terjesztenek: legalább is ezt gondolod a csótányokról, és részben igazad van. De terjesztenek-e betegséget a csótányok, és mit kell tenned pontosan? Ebben a cikkben megtudod (és meglepő lesz)

Tovább

Egy ágyban az ellenséggel: az ágyi poloska (2. rész)

Nemrég írtunk egy bejegyzést azért, hogy a lehető legjobban megismerjük az ellenségünket, az ágyi poloskát. Abból kiderült, hogy mely színeket kedvelik és melyeket nem, megcsípi-e a kutyádat, és az is, hogy mennyire félős. Van még pár dolog, amit érdemes róla tudni, ebből a cikkből megtudod.

Tovább

Egy ágyban az ellenséggel: az ágyi poloska

Lehet, hogy az ágyi poloska csak egy aprócska rovarnak tűnik, de sokkal több ennél. Undorító, mert beköltözik az ágyadba, veled él, te pedig az ürülékében, és a levetett kitinpáncéljában alszol, miközben a véreddel lakmározik minden éjjel. Ha már egy ágyban vagy az ellenséggel ismerd meg.

Tovább

Haszontalan megelőzési tippek ágyi poloska ellen

Nem sok undorítóbb élőlény van mint az az ágyi poloska, aki éjszaka előmászik a rejtekhelyéről (ami leginkább az ágyad, vagy az ágyad környéke) és amíg te alszol, ő nyugodtan lakmározik belőled. Egy ágyi poloska akár 5-10 percig is szívogathatja a véredet, aztán legtöbbször odakakil az ágyadba, levedli a régi gúnyáját, és elbújik. Hogy aztán te másnap reggel viszkess, és bogárkaki között kelj. De mit lehet tenni ellene? Íme haszontalan megelőzési tippek.

Tovább

Így előzd meg a csótányinváziót

Ha egyetlen csótány is megjelent a lakásodban, a házadban, üzletedben, éttermedben, onnantól arra kell számítanod, hogy rengeteg érkezik még, ezért mindenképpen szakértőhöz kell fordulnod. Ám vannak arra (jól, vagy kevésbé bevált) trükkök, hogyan tartsd távol a csótányt magadtól. Mondunk is párat.

Tovább

Tények és tévhitek a csótányokról

Bár utáljuk, és undorodunk tőlük (sőt, betegségeket is terjesztenek) ettől még izgalmas és érdekes rovarok a csótányok, akiket megszámlálhatatlan mítosz, és tévhit vesz körül. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány egészen furcsa tévhitet a csótányokról.

Tovább

Nem működő házi praktikák hangya ellen

Képzeld el, hogy azt veszed észre a lakásodban, hogy egy (vagy több) hangya mászik a fotelen, a földön, vagy éppen a konyhaszekrényeden, esetleg éppen egy nagyobb morzsát cipel a hátán. A legtöbb ember ilyenkor azonnal megöli szegényt, és pillanatokon belül megGooglezza mit lehet tenni a hangyák ellen. Kap is néhány házi praktikát, ami garantáltan nem működik. Elmondjuk mit ne tegyél a hangya ellen.

Tovább

Hat fura tény a hangyáról

Valószínű, hogy a földünk egyik leggyakoribb kártevői a hangyák. Rengetegen vannak, szinte hetente fedeznek fel egy új fajt - a tudomány mai állása szerint nagyjából 10 000 fajta hangya van –mindemellett különleges lények. Összegyűjtöttünk neked hat nagyon érdekes – olyan – tényt a hangyáról, amit lehet, hogy eddig nem tudtál.

Tovább

Hihetetlen tények a csótányokról.

A legtöbb lakástulajdonos tisztában van a csótányok hátrányaival: undorítók, betegségeket terjesztenek, allergiás is lehetsz rájuk, és te magad nem fogod tudni kiirtani őket, de a maguk módján érdekes rovarok. Írunk neked néhány meglepő tényt a csótányokról.

Tovább

Mi csípett meg?

Képzeld el, hogy valamilyen rovarcsípéseket veszel észre magadon. Nem olyan nagy dolog ez, bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy megcsípi valami. Igazából nincs is nagy jelentősége, általában 1-2 nap alatt elmúlik. De mégis, mi csípett meg? Készítettünk egy tesztet, amiből kiderül, és azonnal megtudod, hogy mi az ami megcsípett.

Tovább

Bolha a cicádon, kutyádon

Ha a cicád, vagy a kutyád hirtelen vakarózni kezd, vagy láthatóan nyugtalanul oda-odakap (lehet, hogy harap, de az is lehet, hogy a mancsával) bizonyos testrészeihez, akkor valószínű, hogy bolhás lett. Azonnal cselekedned kell, mert a bolhák nem csak kellemetlenek, hanem nagyon gyorsan szaporodnak, ezért napról napra többen lesznek, ráadásul előbb utóbb téged is megtalálnak. Ebben a cikkben elmondjuk mit kell tenned, ha bolhás a kedvenced.

Tovább

Mit tegyél, ha megjelenik nálad az undorító csótány?

Képzeld el, hogy az egyik reggel a konyhába menet észreveszed, hogy egy undorító csótány szalad át a konyhán. Ez a jobbik eset, mert akár a nyakadba is pottyanhat a konyhaszekrényből, miközben a cukrodat teszed a kávédba. Mit tegyél ilyenkor? Mi a legjobb, amit egyáltalán tehetsz?

Tovább

5 teljesen felesleges házi praktika ágyi poloska ellen

Az ágyi poloska álmodban, éjjel szívogatja a véredet. Azért nem érzed, hogy éppen a véredet szívja, mert érzéstelenítőt is használ közben. Senki sem szeret házi poloskákkal együtt élni, ezért számtalan házi praktika létezik ágyi poloska ellen. Csakhogy egyik sem működik. Összeszedtük neked a legkedveltebb házi praktikákat.

Tovább

5 biztos jel, hogy ágyi poloskád van

Az ágyi poloska álmodban, éjjel szívogatja a véredet. Azért nem érzed, hogy éppen a véredet szívja, mert érzéstelenítőt is használ közben. Senki sem szeret házi poloskákkal együtt élni, ezért számtalan házi praktika létezik ágyi poloska ellen. Csakhogy egyik sem működik. Összeszedtük neked a legkedveltebb házi praktikákat.

Tovább

Tényleg túlélik a csótányok az atomháborút?

Biztosan te is hallottad már azt a pletykát, hogy ha holnap kitörne egy atomháború (vagy valahol atom robbanna), akkor a Földön élő összes faj kipusztulna, csak a csótányok élnék túl, dacolva a hőséggel, a radioaktív sugárzással, és azzal is, hogy mivel minden élőlény elpusztult, ők maradnak csak. Vajon mi ebből az igazság?

Tovább

Mit tegyél, ha megcsípett az ágyi poloska?

Ha még soha nem csípett meg téged ágyi poloska, akkor könnyen összetévesztheted a csípését a szúnyogéval, hiszen mindkettő csípés piros duzzanatot okoz, és viszket. Van azonban néhány különbség, amit vizsgálva kiderül, mi csípett meg, és ha ágyi poloska, akkor elmondjuk mit tehetsz ellene.

Tovább

Ismerd meg az ágyi poloskát!

Ha egyetlen szóval kellene jellemeznünk az ágyi poloskát, akkor azt mondanánk, hogy undorító. Ha több szóval is jellemezhetnénk, akkor azt mondanánk rá: kifejezetten undorító, olyan rovar, amivel soha, és semmilyen körülmények között nem akarsz találkozni, de fogsz. Elmondunk mindent az undorító ágyi poloskáról.

Tovább